Fernando Alonso a ferraris korszakára emlékezett vissza. Bajnoki címet nem tudott szerezni az olasz csapattal. Egy idő után rossz légkör alakult ki. El kellett hagynia az olaszokat.

Fernando Alonso hosszabb interjút adott a BBC-nek. A kétszeres bajnok a Spanyol Nagydíj előtt visszaemlékezett a ferraris korszakára is. A spanyol pilóta a Renault csapatot elhagyva Maranelloba igazolt. Alonso szerette volna megnyerni a harmadik címét az olasz csapattal. Ez azonban nem jött össze. 2010-ben és 2012-ben is elképesztően közel volt és az is kijelenthető, hogy mostanáig ő volt az utolsó Ferrari-versenyző, akinek valós esélye volt az egyéni pontverseny megnyerésére. Az utolsó, Ferrarinál töltött idényeiben megromlott a kapcsolat közte és a csapat között. Végül két évvel a lejárta előtt fel is bontotta szerződését az olaszokkal, hogy csatlakozzon a McLarenhez, akik akkoriban váltottak Honda erőforrásra.

“Akkoriban nehéz időket élt a Ferrari. A középmezőnyben küzdöttünk a pozíciókért. Nem volt könnyű átélni azt az időszakot. Rendkívül erős bennem a versenyszellem. Amikor nem nyerek versenyeket, egyre erősebben hiányzik ez az érzés, a szezon során pedig felgyülemlik bennem a frusztráció. Ez most más, az biztos. A Ferrarinál töltött évek nagy nyomást jelentettek. Pár alkalommal nagyon közel voltunk a bajnoki címhez. Az elszalasztott lehetőségek megviselték a csapatot. Egy idő után eljött az a pillanat. Már nem uralkodott túlzottan boldog légkör és úgy döntöttem, megszakítom a kapcsolatot velük. Még ha volt is két év a kontraktusomból, mert mindkét félnek ez volt a legjobb…..”- árulta el Fernando Alonso.