Lewis Hamilton azt mondta, hogy nem érzi magát vezérnek a Mercedesnél. Ő és George Russell ugyanúgy dolgoznak, mint bárki más a német csapatnál.

Elég rosszul kezdte a 2022-es szezont Lewis Hamilton. A bahreini futamon harmadik lett, de az ezt követő versenyeken alul teljesített. Szaúd-Arábiában 10. lett. Sokszor alig fért be a top 10-be. Spanyolországban viszont már jobb eredménnyel zárta a futamot. A futam elején visszaesett a 19. helyre. Ő fel akarta adni a futamot, de a Mercedes nem engedte neki. A brit végül az ötödik helyen zárt Spanyolországban. Sokszor úgy tűnik, hogy megérkezett az új generáció. Russell, Verstappen és Leclerc küdzhet majd a világbajnoki címért. Az utóbbi két versenyző már idén összecsapott.

Hamilton továbbra is a sportág legnagyobb és legnépszerűbb alakja. A hétszeres bajnok nem érzi úgy, hogy ő lenne a Mercedes vezéralakja. Russell és Hamilton közösen vett részt egy sajtótájékoztatón. Russell-t arról kérdezték, hogy szerinte Hamilton tartja-e a Mercedes elsőszámú versenyzőjének. Erre Hamilton válaszolt először. Ő ezt cáfolta.

“Nos, először is, nem mondanám, hogy én vagyok a vezér a Mercedes-nél. George és én egyformán keményen dolgozunk. Segítjük a csapatot. A rossz időszakban és a kihívásokkal teli időszakban többet tudunk meg önmagunkról. Arról, hogy hogyan kell ezt kezelni. Hogyan lehet a negatívumokat pozitívumokra változtatni. Nem mondanám, hogy különösebben többet tanultam. Ezért azt mondom, hogy a múltbeli tapasztalatok segítettek ebben a szakaszban. Továbbra is szeretem a munkámat. Még mindig szeretem a kihívásokat. Még akkor is, ha az nem a győzelemért harcolhatok. Mindig élvezem a kihívást és azt, hogy üldözőbe vehetjük az előttünk álló srácokat.”- árulta el Lewis Hamilton.

Planetf1