Pierre Gasly az ékszerek betiltásáról beszélt. A francia pilóta szerint az FIA-nak többet kellene a versenyzőkkel erről beszélnie. Szerinte így elkerülhetnék a nézeteltéréséket.

Az AlphaTauri sofőrje, Pierre Gasly az ékszer viselési szabály szigorításáról beszélt. Szerinte józanul kellene gondolkodni. Niels Wittich, a Forma-1 versenyigazgatója elmondta, hogy ez a szabály már 2005 óta érvényben van. Csak idén szigorítottak rajta. Lewis Hamilton szerint lehetetlen volt ilyen rövid idő alatt eltávolítani néhány piercingjét. A hétszeres bajnoknak a Monacói Nagydíjon már nem viselhet ékszert. Megtörténik-e? azt majd meglátjuk.

“Mindenkinek megvan erről a saját véleménye. Vannak pilóták, akik különböző okokból szeretnének ékszert viselni. Meg kellene beszélni nyíltan, hogy mit lehet és mit nem. Nekem ezt diktálja a józan ész. Ez csak egy sztori, de nagyot csinálunk belőle. A tavalyi évhez képest sok minden megváltozott a szabályozásban. Úgy gondolom, pilótákként mindannyian egyetértünk abban, hogy többet szeretnénk kommunikálni arról, hogy mi mit szeretnénk és mit az FIA. Megpróbálunk valamilyen kompromisszumot találni.”- árulta el Pierre Gasly a RacingNews365-nek