Fernando Alonso hajlandó lenne elfogadni a “másodhegedűs szerepet” akármelyik top csapatnál. Verselménye szerint, ha top csapatnál versenyezhetne, akkor esélye lenne megszerezni a harmadik vb címet is.

Fernando Alonso utoljára 2013-ban tudott futamot nyerni az F1-ben. Kilenc évvel ezelőtt megnyerte a Spanyol Nagydíjat a Ferrarival. A Mclaren-el és az Alpine-al ezt nem tudta megismételni. A világbajnokság alakulásába évek óta nem tud beleszólni. Lehet, hogy Alonso csapatot vált és a győzelmekért száll harcba? Maga Alonso nem tartja elképzelhetetlennek.

“Szerintem kevés olyan csapat van már, ahol van első és másodszámú pilóta. Mindkét pilóta jól teljesít és együtt dolgoznak az autó fejlesztésén. Minden egyes körrel egyre többet tanulok. Együtt kell dolgozni egy jobb autóért. Majd meglátjuk, hogy milyen lehetőségeim lesznek a következő években. Még mindig van esély arra, hogy kapok egy versenyképes autót és harcolhassak a világbajnoki címért. Továbbra is gyorsnak és versenyképesnek érzem magam.”- árulta el Fernando Alonso a Sky Sports F1-nek.