Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjon ki akart állni a versenyből. A brit kímélni akarta az erőforrást. A Mercedes arra buzdította, hogy folytassa a futamot. Martin Brundle szerint ezt azt tükrözi, hogy a brit nem élvezi ezt a szezont.

A Spanyol Nagydíj negyedik körében jártunk. Hamilton a rajt után ütközött Magnussen-el. Lassú defektet kapott. Kiállt a bokszba. Hamilton a csapatnak rádión a következőket mondta: “Kiállnék. Kíméljük a motort. Sajnálom”

Hamilton a mezőny végére esett vissza. A Mercedes nem engedte, hogy feladja a futamot. Szerintük még innen is volt esélyük pontot szerezni. Igazuk lett, mivel Hamilton az ötödik helyen zárt. Brundle és a nézők túlnyomó többsége nem hitt a fülének, mikor Hamilton fel akarta adni a versenyt. A Sky F1 műsorvezetője szerint ez az üzenet Hamilton lelkiállapotára utalt. A hétszeres bajnok csalódott lehet. Idén még csak egyszer állhatott dobogón. Ráadásul George Russell is sorra előtte végez.

“Lewis rádióüzenete mindent elmondott. A mezőny végére esett vissza. Meg akarta menteni az erőforrását. Ki akart állni a futamból. Valódik képet kaptunk arról, hogy mennyire nem élvezi ezt a szezont. Feltehetően 65 körrel később valamivel elégedettebb volt. A szurkolók nem hiába választották meg őt a nap versenyzőjének.”- árulta el Martin Brundle.

Hamilton megpróbál erőt meríteni a spanyol hétvégéből. Tavaly csak a hetedik helyen végzett. A futamon Pierre Gasly-t üldözte, de nem tudott előzni. Hat futam után a Red Bull áll a konstruktpi bajnokság élén. A Mercedes 75 ponttal van lemaradva követi a bikákat a harmadik helyen.

PlanetF1