Pierre Gasly nem tartja kizártnak, hogy jövőre elhagyja a Red Bull családot. Az AlphaTauri pilótája szeretne már a tettek mezejére lépni. Carlos Sainz-t tekinti példaképének ezen a téren.

Gasly mindössze egy év Forma-1-es szereplés után kapott lehetőséget a Red Bull Racingnél 2019-ben. Az elvárásoknak nem tudott megfelelni. Hat hónap után lefokozták. Azóta Gasly az AlphaTaurinál megmutatta, hogy még mindig jó pilóta. Kérdés, hogy kap-e második esélyt Helmut Marko-tól és Christian Horner-től.

“Azt hiszem, ez most már egyértelmű. F1-es karrierem során kaptam már egy esélyt top csapatnál. Ennek megvan az oka. Úgy gondolták, hogy Pierre-ben megvan a tehetség és a sebesség ahhoz, hogy működjön. Eltelt három év és én jobb vagyok. Sokkal több tapasztalatom van. Mindketten tanultunk abból a helyzetből. Hova szerződnék? Attól függ, hogy milyen ajánlatok lesznek az asztalon. Vannak tárgyalások, és meglátjuk, hogy mi az ajánlat. Aztán eldöntöm, hogy mi a legjobb számomra. Természetesen várnunk kell, és ki kell értékelnünk az összes lehetőséget.”- árulta el Pierre Gasly a spanyol Mundo Deportivo-nak