Charles Leclerc szerint nagyon óvatosnak kell lenni Monacóban. A Ferrari pilótája hazai közönség előtt szeretne győzni, de túl sok kockázatot nem vállal. Mindent megtesz majd a győzelemért.

Leclerc a múlt héten sima győzelem felé hajtott Spanyolországban. Autója viszont lelassult és az élről kellett feladnia a futamot. A szabadedzéseket és az időmérőt is megnyerte, de a futamot már nem tudta.

A szezon Monacóban folytatódik. Leclerc hazai közönség előtt versenyezhet. Olyan futamra készül, ahol még nem láthatta meg a kockás zászlót sem. Tavaly megszerezte ugyan a pole-t, de vasárnap nem tudták életre kelteni autóját. Így a rajtrácsra sem állt fel. leclerc tavaly sok kockázatot vállalt. Idén a győzelemért utazik Monacóba?

“Természetesen az lesz. Tavaly sok kockázatot vállaltam. Tudtam, hogy csodára van szükségem ahhoz, hogy az első sorba kerüljek. Mindent meg fogok tenni a győzelemért. Mindent beleadok, de megtanultam, hogy vannak helyzetek, amik nagyobb körültekintést igényelnek. Nem tudom, hogy mi vagyunk-e a favoritok. Úgy gondolom, lesz néhány meglepetés ezen a versenyen, hiszen láthattuk tavaly például, hogy mi nem voltunk versenyképesek a szezon egészében, Monacóba mégis úgy érkeztünk meg, hogy miénk volt az egyik legerősebb csomag. Lehet, hogy lesznek csapatok, akikre előzetesen nem számítunk, és mégis meglephetnek minket. De biztos vagyok benne, hogy ott leszünk a győzelemért zajló harcban.”- árulta el Charles Leclerc.

PlanetF1