Az F1-es legenda, Kimi Raikkönen visszatér és újra rajthoz áll. A finn pilóta augusztus 21-én Watkins Glenben a NASCAR Cup Series-ben fog versenyezni.

Kimi Raikkönen tavaly hátat fordított az F1-nek és a családjával akarta tölteni minden idejét. Nem tartotta kizártnak, hogy egyszer még visszatér. Igaz, nem az F1-be. Amikor Räikkönen elhagyta a Forma-1-et, nem volt világos, hogy ez teljesen kilép-e a versenyzésből. 42 éves férfi pedig nagyon szeretne elmenekülni a megerőltető menetrend elől, és a családjával tölteni az időt.

A finn pilóta visszatér a versenypályára. Augusztus 21-én a NASCAR Cup Series akciójában vesz részt, és a Trackhouse Racingért versenyez a Watkins Glen-i országúti pályaverseny részeként. Raikkönen csak egy futamon vesz majd részt. Szerinte van értelme a családi élettel való egyensúly megőrzése szempontjából.

“Többször is beszéltünk róla, hogyan fog működni, hol lesz a verseny, és minden más dologról. Sok dologról van szó, és mindennek volt értelme számomra. Ez egy verseny. Szóval ez mindannyiunk számára, mint család számára érthető volt. Mindig is élveztem, amikor volt néhány versenyem. Remélhetőleg jó versenyünk lesz és jó szórakozásunk lesz. Nyilvánvalóan ez egy új autó, és még soha nem voltam a pályán. De biztos vagyok benne, hogy ki tudjuk találni.”- árulta el Kimi Raikkönen a Motorsport.com szaklapnak.