Európai idő szerint 13:00 órakor váltott zöldre a bokszutca lámpája. Elkezdődött a harmadik edzés. Az első két edzést Charles Leclerc nyerte. A harmadik edzést Sergio Perez húzta be.

Latifi volt az első, aki mért kört telesített. A kanadai versenyző 1:19.375-tel kezdett, ami nyilvánvalóan távol van a mérvadótól. Magnussen visszahajtott a bokszba, mint ahogyan Schumacher és a két Aston Martin is. Vettel és Stroll viszont azóta ismét a pályán volt, mint ahogyan Alonso és Ricciardo is, akik a többiekkel ellentétben lágyakon kezdte.

Előkerültek a lágy gumik, és ennek megfelelően Alonso át is vette a vezetést. Nem kellett sokat várni. Leclerc hamar az élre állt. A Red Bull-oknak még nagyobb volt a hátránya. Verstappen 0,447, Perez pedig további 0,018 ezredes lemaradással kezdett Leclerc-hez képest. Már most oda lehet adni a Ferrarinak a pole pozíciót?

Leclerc tovább gyorsult. A hazai pályán versenyző pilóta előnye 0,467 ezredre nőtt Sainz-al szemben. A spanyol pilóta megszakította a körét, de nem derült ki, miért. A Red Bullok is javítottak. Perez hátránya 0,556 ezred, Verstappen mindössze 0,038-cal maradt el Leclerc idejétől.

A Mercedes továbbra is hátrányban volt. Hamilton lemaradása 1,161, míg Russellé 1,579 másodperc. Ez nagyon nem tűnik biztatónak a brackley-iek számára, még akkor sem, ha utóbbi csak egyszer próbálkozott. Közben Leclerc 1:13.434-nél tartott. Bár Verstappen is gyorsult, hátránya már 0,246 ezred. Sainz lemaradása 35 század volt. Perez 0,441 ezred. A Ferrarinál azonban nem lehetnek teljesen nyugodtak, ugyanis Leclerc vibrációt érzett az 1-es kanyarban.

Harminc perc telt el. A Ferrarik teljesen egálban voltak a Red Bull-okkal. Perez állt az élre. Igaz, csupán azért, mert hamarabb autózta meg 1:13.297-es körét, mint Leclerc, aki ezredre pontosan ugyanannyi idő alatt ért körbe. Verstappen hátránya 0,125, Sainz-é 0,194 ezred volt. Sainz megjárta a bukóteret. A hétvége során a sokadik pilóta, aki elfékezi a Sainte Devote-ot, és kiment a bukótérbe. Perez javított, de még mindig több volt a hátránya három tizednél.

Norris-ék betörtek az élmezőnybe, de csak átmenetileg. Sokan már feltették a friss közepeseket, amelyeken jelentősen gyorsultak. Ennek következtében Gasly a harmadik, Norris a negyedik, Magnussen pedig a hatodik pozícióba jött fel. Eközben Vettel kifakadt Sainz miatt. A négyszeres világbajnok szerint közel voltak az ütközéshez, miután a spanyol pilóta feltartotta őt. Az esetet vizsgálják, mint ahogyan hasonló okokból Zshou-t is. 51 perc telt el az edzésből. Perez az élre állt. A 32 éves versenyző 1:12.777-et autózott. 69 ezreddel megelőzve Sainzot, és további 35-tel Verstappent. Egyedül Leclerc nem tudott javítani, de hamarosan neki is összejöhet. Eközben Stroll túl agresszívan ment át a kerékvetőn, így megsérült az autója.

Leclerc a végén még átvette a vezetést, de Perez újból javított. Előbb a mexikói pilóta javított, és 1:12.554-gyel átvette a vezetést. Azonban Leclerc ezt nem hagyta annyiban, és 37 ezredes előnnyel visszaállt az élre. A végén Perez neve állt az első helyen. Leclerc lett a második. Sainz a harmadik.

Eredmény:

1 Sergio PEREZ Red Bull Racing
2 Charles LECLERC Ferrari
3 Carlos SAINZ
4 Max VERSTAPPEN Red Bull
5 Pierre GASLY AlphaTauri
6 Lando NORRIS McLaren
7 Lewis HAMILTON Mercedes
8 Kevin MAGNUSSEN Haas
9 George RUSSELL Mercedes
10 Fernando ALONSO Alpine
11 Yuki TSUNODA AlphaTauri
12 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team
13 Sebastian VETTEL Aston Martin
14 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
15 Alexander ALBON Williams
16 Daniel RICCIARDO McLaren
17 Esteban OCON Alpine+
18 Lance STROLL Aston Martin
19 Guanyu ZHOU Alfa Romeo
20 Nicholas LATIFI Williams