Daniel Ricciardo ismét korán búcsúzott. Az ausztrál pilóta nem jutott be a Q3-ba. Lando Norris sokkal jobban eredménnyel zárt. A brit pilóta az ötödik helyről várhatja a vasárnapi rajtot.

Ricciardo nem pályafutása legkönnyebb időszakát éli. Egyszerűen nem akarnak összeállni neki a dolgok a McLaren-nél. Zak Brown is kijelentette, hogy nem hozta még Ricciardo azt, amiért szerződtették. Kivéve a tavalyi Olasz Nagydíjat, amit megnyert. Idén összesen 11 pontot szerzett.

Monacóban már a szabadedzésen összetörte a McLaren-t. Így frusztráltan vágott neki a kvalifikációnak. Az ausztrál pilóta számára elengedhetetlen lenne, hogy egy jó eredményt érjen el. Már a csapat bizalma is megrendült benne. Holnap csak a tizennegyedik helyről rajtolhat. Ricciardo elég frusztráltan nyilatkozott.

“Tudod, hogy mikor jön össze. Az időmérő első szakaszában jó lépéseket tettünk. Néhány hibát is elkövettünk. Összeállt a kép, versenyképesnek tűntünk, aztán a Q2-ben nem tudtunk javulni, és nehéz volt érezni, hol van a határ és merre kell menni. Ez frusztráló és zavaró.”- árulta el Daniel Ricciardo.