Daniel Ricciardo a második szabadedzés nagy részét a bokszban töltötte. Az ausztrál pilóta a falba tette a Mclaren-t. Elmagyarázta, hogy mi történt.

Daniel Ricciardo remekül kezdett. Az első szabadedzésen a hetedik helyet szerezte meg. Délután minden elromlott. A pálya harmadik szektorba
elvesztette uralmát McLaren autója felett. A falban kötött ki és az edzés véget ért. Az edzés után elmondta mi is történt. A történtek ellenére Ricciardo optimista.

“Természetesen minden gyorsan történt. Ugyanakkor úgy éreztem, hogy az idő megállt. Pontosan tudtam mi történik. Próbáltam megmenteni az autót. A 13-as kanyarba értem és ott elveszítettem az irányítást az autó felett. Kicsit furcsa volt, mert általában ilyesmi nem a 13-as kanyarban történik. Hanem a 14-es kanyarban. Megpróbáltunk valamit, de egy kicsit túl messzire mentünk. Megpróbáltam menteni a helyzetet. Nem sikerült. A csapat megjavítja az autót, de ki kellett hagynunk az edzés nagy részét. Jól haladunk. Az első edzés jól sikerült. Erre fogunk építeni. Lando-nak jó volt a második edzése. Szombaton visszavágunk.”- mondta Daniel Ricciardo.