Carlos Sainz eddig jónak érezte az autót. A spanyol pilóta a második helyről vághat neki a vasárnapi Monaco Nagydíjnak. Szerinte meglehetett volna szombaton a pole is, de karambollal ért véget a szombati napja. Nem a saját hibájából.

Igen furcsa véget ért a Monacói Nagydíj időmérő edzése. A hajrában Sergio Perez és Carlos Sainz is karambolozott. A spanyol pilóta nem tudott javítani. Piros zászlóval intették le a kvalifikációt. Sainz kiegészítette a Ferrari első sort a második kockában, bár a bal hátsó futóművét biztosan javítani kell majd az utolsó percben történt ütközés miatt.

“Sergio néhány másodperccel előttem haladt, amikor kicsúszott és belecsapódott a szalagkorlátba. Én már sajnos csak akkor láttam meg a sárga zászlós jelzést, amikor a nyolcas kanyarhoz értem. Rögtön ráléptem a fékre, de már késő volt, megcsúszott az autóm hátulja és összeütköztünk, nem tudtam elkerülni őt. Megpróbáltam az utolsó gyorskörömben még javítani, de Sergio ütközése után sajnos már nem sikerült végigfutnunk azt a kört. Úgy érzem, jó tempóban haladtam, így nem kizárt, hogy akár a pole-pozíció is meglehetett volna. Már sosem tudjuk meg, hogy sikerült volna-e, de egész nap jó volt a tempóm az autóban. A holnapi futamon megpróbálom a hétvégi munkát sikerrel befejezni, tavaly itt állhattam először dobogóra a Ferrari színeiben, most is jó versenyben bízom. Igazából számomra mindegy, hogy esni fog-e vasárnap, vagy sem, nem számít az időjárás….”- árulta el Carlos Sainz.

PlanetF1