A Monacói Nagydíj már a kezdetek óta az F1 naptárában van. Csak a Covid-19 miatt nem rendeztek itt futamot 2020-ban. A helyszín szerződése idén lejár az F1-el és kérdéses, hogy megmarad-e a naptárban.

A Monacói Nagydíj vitathatatlanul a legikonikusabb és legtörténelmibb nagydíj az F1-es naptárban. Sokszor unalmas versenyeket láthatunk. Előzni nagyon nehéz. Ennek ellenére Max Verstappen úgy véli, hogy a pályának az F1-es naptárban kell maradnia. Az autók változtak az idők során. Többen úgy véli, hogy a pálya már nem illik a naptárba. A futamokon csak vonatozást láthatunk. Előzéseket nem igazán. Ez a versenyzőknek, de a nézőknek sem izgalmas. Charles Leclerc természetesen örülne, ha Monaco maradna a naptárban. Max Verstappen is úgy véli, hogy Monacónak maradnia kell.

“Ha ma akarna csatlakozni az F1-hez ilyen pálya, akkor nem lenne hosszú életű a sportág naptárában. A történelmi értékét nézve és a nagyszerű hétvégéje miatt még az F1 naptárában van. A mostani autók kicsit nagyobbak és nehezebb a fékezés is. Különleges helyszín. Úgy gondolom, hogy az F1 naptárában kellene maradnia.”- árulta el Max Verstappen.