Max Verstappen vasárnap csak a második sorból indulhat Monacóban. A holland pilóta elég csalódottan nyilatkozott az időmérő után. Szerinte a piros zászló nélkül meglehetett volna a második hely is.

Max Verstappen eddig elégé szenvedett Monacóban. Sergio Perez sorra előtte tudott végezni. Mind a szabadedzéseken, mint az időmérőn is. A címvédő csak a 4. rajtkockát tudta megszerezni az időmérő edzésen, 37 ezredmásodperccel lemaradva kollégájától. Helmut Marko elmagyarázta, hogy Verstappen autója nem volt tökéletes. A jó beállításokat nem igazán találták meg.

“„Ez egy kissé nehézkes hétvége. Nem állítom, hogy harcolhattam volna a pole-ért, de második lehettem volna, és ez fontos lett volna. De ez itt Monaco, az ilyesmi benne van. A rajt mindig fontos. Nagyon rövid út visz az első kanyarig. Nem hinném, hogy sokat tehetsz. Persze próbálkozni fogok, de kissé balszerencsés volt ez a piros zászló az utolsó menetnél. Monacóban vagyunk, feszegetjük a határokat, az ilyesmi megesik.”- árulta el Max Verstappen.