Úgy tűnt, hogy a Mercedes kisebb lépést tett előre. Legalábbis a Spanyol Nagydíjon ez látszott. A Monacói Nagydíjra George Russellnek és Lewis Hamilton-nak meg kell elégednie a hatodik, nyolcadik rajthellyel. A hétszeres bajnok több szerencsét reméli, hogy a futamon szerencsésebbek lesznek.

A Mercedes némi előrelépést tett Barcelonában. Frissítésekkel készültek. Ez a csomag nem segítette őket Monacóban. George Russell a hatodik helyről kezdi a monte-carlói versenyt. Lewis Hamilton csak a nyolcadik helyről várhatja a 78 körös futamot. Más F1-es versenyzőhöz hasonlóan a brit is esőben reménykedik.

“Jobbnak éreztem a kocsit, de közben meg lassabbak vagyunk, és nem tudom pontosan, miért. Úgy tűnt, sikerült csökkenteni az ugrálást, viszont a sebességünk rosszabb lett. Táncolni azért nem fogok érte, de szeretném, hogy essen, mert azzal valamivel jobb lehetne a helyzetünk, mert normál esetben csak a nyolcadik helyen körözgetnék. Itt nem lehet előzni, ezért várom, hogy érkezzen az időjárás, mert akkor adódnának lehetőségek, eltérő stratégiák. Jó lenne végre egyszer szerencsésnek lenni. “- árulta el Lewis Hamilton.