Charles Leclerc úgy gondolja, hogy egy futamgyőzelmet vettek el tőle, miután az olasz csapat nagyot hibázott. A monacói pilóta nem fogta vissza magát a futamot követő interjúban.

Charles Leclerc az élről rajtolhatott. A verseny elején kiépített magának öt másodperces előnyt. Eljött az idő arra, hogy az intermediate gumikat lecserélje. A monacói pilóta megkapta a száraz pályára alkalmatos gumikat. A Ferrari mindent elrontott. Leclerc fülére szóltak, hogy álljon ki a bokszba. A monacói pilóta ki is állt, de rögtön szóltak neki, hogy maradjon kint. Késő volt. Sainz bent állt a bokszban és ezzel időt vesztett. A negyedik helyre esett vissza és itt látta meg a kockás zászlót. Charles dühöngött a rádióban. A verseny után sem fogta vissza magát.

“A csalódottság nem a megfelelő szó. Néha előfordulhatnak hibák, de ma nagyon sokat elkövettünk. Ilyen körülmények között bízunk abban, amit a csapat lát. A verseny alatt megkérdezték tőlem, hogy át akarok-e váltani a nedves gumikról a szárazra. Azt mondtam, igen. Nem értem miért gondolták meg magukat. Először intermediate-t tették fel az autóra. Aztán úgy álltam be a bokszba, hogy ott volt Carlos. Ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nagyon sok pontot vesztettünk. Biztos vagyok benne, hogy erősebben fog visszatérni, de ez nagyon fáj….”- árulta el Cahrles Leclerc.