Fernando Alonso a hetedik helyen látta meg a kockás zászlót Monacóban. A versenyen maga mögött tudta tartani Lewis Hamilton-t. A hétszeres bajnok a spanyol pilótára panaszkodott. Alonso ezzel nem foglalkozik.

Fernando Alonso meglehetősen peches szériát tudhatott mögött. A biztató tempóját mindössze két alkalommal tudta pontokra váltani. Monacóban semmilyen gond nem hátráltatta a spanyol pilótát. Így sikerült a pontot szereznie. Az Alpine pilótája lassú tempójával hívta fel magára a figyelmet. Ez Hamilton-nak sem tetszett. A brit a verseny során többször is kritizálta a spanyol lassú tempóját, megelőzni azonban nem tudta az Alpine-t. Alonso elmagyarázta, hogy mi történt. Az interjú során szóba került Hamilton elégedetlensége is.

“A megszakítás alatt két lehetőségünk volt. Vagy visszatesszük a használt keményeket, vagy feltesszük a közepeseket. Nem voltunk benne biztosak, hogy kibírják a verseny végéig. Ezért nagyjából 15 körön keresztül próbáltam vigyázni a gumikra, aztán amikor szóltak Esteban büntetéséről, akkor elkezdtem nyomni.”- kezdte Alonso. Mit szól Hamilton frusztrációjára? Alonso erre a következőket mondta: “Ez nem az én problémám”- zárta az Alpine pilótája.