Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint Max Verstappen szabályt szegett, amikor ráhajtott a bokszutca kijáratánál található sárga vonalra. Úgy gondolja, nem hoztak tökéletes döntéseket a stratégia kapcsán.

A Ferrari az első rajtsorból indulhatott Monacóban. Ezt sem tudták győzelemre váltani. Utoljára 2008-ban fordult elő ilyen a Ferrarival. Massa és Raikkönen az első sorból rajtolhattak. Massa a harmadik, Raikkönen a nyolcadik helyen zárt.

Mattia Binotto a monacói futam után csalódottan nyilatkozott. Úgy gondolja, a Red Bull szabályt szegett azzal, hogy a bokszkijáratnál ráhajtottak a sárga vonalra, így foglalta össze a futamon történteket a Scuderia csapatvezetője

“Egyértelműen csalódást keltő ez az eredmény. Teljesen megértem Charles csalódottságát is. Ő állt az első helyen, aztán a negyedik helyen ért célba, tehát bizonyos, hogy nem jött be minden döntésünk. Nem kérdés, hogy ki kell elemeznünk a döntéseinket. Szerintem alábecsültük azt, hogy milyen tempót lehetett menni a verseny ezen fázisában az intermediate abroncsokkal. Talán egy körrel hamarabb kellett volna behívnunk Charles-t, vagy pedig kint kellett volna hagynunk addig, amíg a slick gumikra válthattunk volna egyből. Talán történtek hibák, és meg kell értenünk, hogy hogyan és miért következtek be ezek a hibák. Csapatként is csalódottak vagyunk. Úgy gondoljuk, egyértelmű szabályszegést hajtott végre a két Red Bull, mivel ráhajtottak a sárga vonalra a bokszkijáratnál. Nemcsak közel voltak hozzá, de Max rá is ment a vonalra. Ha megnézzük a Nemzetközi Sportkódexet, azt látjuk, hogy a vonalon való áthaladás a tiltott. A 2020-as Török Nagydíjon történt egy tisztázás a viták elkerülése végett, és a pilótákat arra kérték, hogy haladjanak jobb oldalt.Csapatként és versenyzőként is be kell tartanunk a versenyigazgatás utasításait, tehát nem teljesen világos az ügy, és reméljük, tisztázást kapunk az FIA-tól…..”- árulta el Mattia Binotto. Arra is kitért a Sky-nak adott nyilatkozatában, hogy az első kiállásuk előtti forgalom miatt is pozíciókat bukhattak, emellett hozzátette, hogy vállalja a felelősséget a hibákért, és tanulni fognak belőlük.Az ügynek azóta vége. A Red Bull pilótáit egyébként nem büntették meg.