Mick Schumacher hatalmasat bukott a Monaco Nagydíj 26. körében. A Haas pilótája elvesztette az autó feletti uralmát és a szalagkorlátnak csapódott. Az autó kettétört.

A baleset elsőre ijesztőnek tűnt. A Haas német pilótájának autója kettétört. Ilyet már láthattunk 2020-ban , mikor Romain Grosjean a korlátnak csapódott Bahreinben. A Haas ugyanígy kettétört és kigyulladt. Szerencsére Monacóban nem ezt történt.

Schumacher balesete után a futamot megszakították. Őt pedig az orvosi szobába kísérték. Mi is történt? Schumacher az uszodánál törte össze autóját, miután először a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd tovább csúszva nagy erővel a falba fúródott. A Haas pilótája elmagyarázta, hogy mi is történt.

“Nagyon furcsa volt. Visszanéztem az esetet. Úgy tűnt, hogy kb. 10 centivel szélesre futottam. Így a vizes részre került a bal első kerekem, és elveszítettem az autó hátulját. Próbáltam korrigálni. Ezért csúsztam a szalagkorlátba. Elég szerencsétlen helyzet volt és nagyon frusztráló.”- mondta Mick Schumacher.