A Mercedes Monacóban is sokat delfinezett. Lewis Hamilton nagyon sokat panaszkodott az autóra. A brit reméli, hogy Bakuban nem fog annyira rázkódni.

A 2022-es Forma-1-es szezont eddig a delfinezés kérdésköre határozta meg. Az idei autók lengéscsillapítását nagyon feszesre állítják. Lewis Hamilton szerint Monacóban nem is a delfinezés, hanem a bukkanókkal teli pálya miatt volt nehéz dolguk. A hétszeres bajnok reméli, hogy Bakuban kicsit kellemesebb dolguk lesz – ami az autójuk versenyképessége miatt is fontos lenne.

“Remélem, hogy az autónk ne olyan legyen majd, mint itt volt. Monacóban volt eddig idén a legrosszabb ebben az autóban ülni a bukkanók miatt. Várom már, hogy ennek vége legyen. A fogaim, az állkapcsom folyamatosan mozog, elegem van abból, hogy az autó mindenemet szétrázza. em hiszem, hogy itt a delfinezésről kell beszélnünk. Remélni tudom, hogy a helyzet nem lesz annyira rossz, mint Monacóban volt. Ha ismét ennyire bukkanós lesz az aszfalt, akkor a kanyarokban szenvedni fogunk az autónkkal.”- jelentette ki Lewis Hamilton.