A Mercedes három istállónak szállít erőforrást. Ők azok, akik a legtöbb istállót ellátják motorral. nyolc autót látnak el erőforrásokkal. Szeretnék ezt a számot csökkenteni?

Az Aston Martint, a Williamst és a McLarent is ellátja erőforrással a Mercedes. A Ferrari két csapatnak, a Red Bull/Honda kettőnek, az Alpine pedig saját magának gyárt csak motorokat. Toto Wolff árulta el, hogy nem igazán elégedettek ezzel a jelenlegi helyzettel. A Volkswagen-csoport érkezésével talán levesz majd némi terhet a Mercedes válláról.

“Sajnos a motorszállítás nem egy virágzó üzletág. Az FIA határt szabott azt illetően, mennyiért adhatjuk el azt az érdeklődőknek, hogy megóvjuk az anyagilag nehezebb helyzetben lévő kiscsapatokat. Sokkal jobb lenne, ha csak hat autónak kellene motorokat gyártanunk. Sokkal inkább a fejlesztésekre koncentrálhatnánk, mert most túl sok időnket köti le, hogy minden csapatnak legyártsuk a két motort, plusz még a két tartalék erőforrást is. Egy ideális világban magunknak gyártjuk az erőforrásainkat. Maximum még két csapatnak. szóval jó lenne egy kis leépítés ezen a téren.”- mondta Toto Wolff.

Racingnews365.nl