Mick Schumacher hatalmasat bukott Monacóban. A Haas gépjárműve kettétört. Fernando Alonso bízik abban, hogy az F1 tanult az ilyen esetekből. Több pilótát sokkolt az eset.

Mick Schumacher az Uszoda-sikánnál veszítette el az uralmát az autója felett. A Haas pilótája a slick gumikon haladt. német pilóta előbb a jobb oldali korlátba csapódott. A Tecpro-falban állt meg, amelybe olyan szögben és erővel ütközött. A Haas hátulja le is szakadt a versenygépről. A hétszeres bajnok fia sértetlenül szállt ki az autóból. Több pilótát is sokkolt a kettészakadt autó látványa.

“Amikor láttam, hogy a váltó teljesen kiszakadt, eléggé sokkoló volt. Időbe telt a piros zászló, de szerintem helyes döntést hoztak vele. Kicsit meg is lepett, hogy eleinte csak virtuális biztonsági autós volt, nem rendes.”- árulta el Pierre Gasly. Fernando Alonso arra mutatott rá, hogy a baleset drasztikussága a jelenlegi F1-es gépek súlyának is köszönhető.

“Nem hiszem, hogy ez az autóval kapcsolatos probléma lenne. Inkább az, hogy mennyire kemény az ütés. Nagyon nehezek ezek az autók, több mint 800 kg-ot nyomnak, szóval a tehetetlenség, amivel a falnak csapódsz, jóval nagyobb, mint korábban. Talán tanultunk a maiból is valamit.”- árulta el Fernando Alonso. Sebastian Vettel örült, hogy a helyszínére érkezése előtt közölték vele, honfitársa jól van.

“Nagyon könnyen és gyorsan lehet hibázni. Nem tudom pontosan, mi történt vele. Még nem találkoztunk, de az a fontos, jól van. Nincs kétségem, hogy többre képes, mint amit jelenleg mutat. De szerintem kicsit békén kellene hagynotok.”- mondta Sebastian Vettel.