Max Verstappen, a Red Bull pilótája szerződée 2028-ig köti csapatához. A holland arra utalt, hogy a szerződés lejárta után nem biztos, hogy hosszabbítani fog. Verstappen 2028 után elhagyja az F1-et? Sergio Perez viszont 2024-ig biztosan a Red Bull-nál marad

A regnáló világbajnok hosszú távú szerződést kötött a Red Bull-lal. A 24 éves pilóta évi 40 millió fontot keres. Szerződése 2028-ig szól. A Red Bull pilótája korábban egyértelművé tette, hogy F1-es pályafutása alatt a bikákkal szeretne versenyezni. A holland pilóta 31 éves lesz, mikor lejár jelenlegi szerződése. A jövőjére vonatkozó kérdést is kapott. A holland azt mondta, hogy 2028 után lehet már nem lesz az F1 mezőnyének tagja.

“Nem akarok csapatot váltani. Boldog vagyok itt, és ők is velem. Még nem döntöttem el, mit fogok csinálni 2028 után. Lehet, hogy abbahagyom. 17 éves korom óta vagyok az F1-ben. Hosszú időt töltök itt. Nagyon sok szezont teljesítek. Lehet, hogy 2028 után mást szeretnék majd csinálni. 31 éves leszek. Nem tudom, hogy a karrierem a csúcsán lesz-e. Hol csökkenhet a teljesítményem, de más típusú versenyeken is részt szeretnék venni. Például az állóképességi versenyeken. Talán elegem lesz az állandó utazásból. Talán könnyebb életet akarok majd, és csak olyan versenyeket versenyezni, amelyeket szeretek. Ha megnyerhetem a világbajnokságot, akkor hülyeség lenne 2028 után távozni az F1-ből. Nem lehet tudni.”- árulta el Max Verstappen. Közben jött a hír. Sergio Perez két éves szerződést írt alá a Red BUll-al. Ez már hivatalos.

Planetf1.com