Sebastian Vettel szerint a médiának nem kellene ízekre szednie Mick Schumacher-t. örülne, ha végre bégék hagynák honfitárását és barátját. Mick Schumacher tavaly debütált az F1-ben. A tavalyi tanuló év után idén már többet várnak tőle, de a teljesítménye nem javul.

A 2022-es F1-es szezon előtt a Haas felbontotta Nyikita Mazepin-el. Helyére a tapasztaltabba Kevin Magnussen-t ültették. Talán a tapasztalt pilóta miatt a nyomás is nőtt rajta. Olyan nyomás van a német versenyzőn, amivel úgy tűnik nem tud megbirkózni. Magnussen 15 pontot szerzett a nyitó hét fordulóban. Mick Schumacher eddig nem szerzett pontot. Monacóban összetörte a Haas-t. Ez az amerikai csapatnak sem tetszett. Vettel örülne, ha a média “leszállna” Schumacher-ről.

“Tulajdonképpen tiszta verseny volt minden incidens nélkül. Pontot szereztünk. Ami nem rossz, mert Monacóban nehéz előzni. Ha megnézzük a versenyünk alakulását, akkor láthatjuk, hogy ebben több nem volt. Főleg az esőgumikon szenvedtünk. Így nagyon gyorsan a középmezőnyben találtuk magunkat. Mick? Legfőbb az, hogy jól van. Nincs kétségem afelől, hogy többre lenne képes, mint amit most mutat. Szerintem a médiának békén kellene hagynia.”- mondta Sebastian Vettel.