Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, hogy a Mclaren csalódhatott Daniel Ricciardo-ban. Lehet, hogy az ausztrál ideje lejárt a wokingi csapatnál?

Jacques Villeneuve szerint Daniel Ricciardo ideje lejárt a Mclaren-nél. Az 1997-es F1-es világbajnok szerint Zak Brown vezérigazgató legutóbbi megjegyzései arra utalnak, hogy keresik az ausztrál utódját.

Daniel Ricciardo eddig csak szenvedett. Lando Norris még akkor is pontot tudott szerezni, mikor betegen ült az autóba. Maga Ricciardo sem érti, hogy miért van ekkora különbség kettejük között. Pár nappal ezelőtt Zak Brown arról ebszélt, hogy Ricciardo nem váltotta be azt, amiért a Mclaren-hez szerződtették. Arról is beszélt, hogy a szerződésében vannak kitételek, ha a csapat nem akarna vele tovább dolgozni. Ricciardo a múlt hétvégén elárulta, hogy a szerződése 2+1 évre szól. Ez azt is jelenti, hogy 2022 év végén megválhatnak tőle. Villeneuve úgy véli, hogy ilyen kijelentések után megromlott közöttük a kapcsolat.

“Daniel Ricciardo ideje a McLaren-nél lejárt. Zak Brown vezérigazgató most azt mondja, hogy vannak feltételek a szerződésében. Szerintem már majdnem kimondták a döntést. Ezzel is nyomást gyakorolnak a pilótára. Felkészítik a médiát. Daniel egy jó fizetett pilóta. Sok pénzbe került a csapatnak. Nem hoz a csapatnak pontot. Nincs meg a kellő sebessége, amire a Mclaren-nek szüksége lenne. Szóval sok pénzbe került a Mclaren-nek. Olcsóbb lenne, ha továbbra is utalnák Daniel-nek a fizetését és hagynák, hogy otthon üljön. Eközben egy másik versenyzőt ültetnének a helyére. Ez a kemény valóság, de az az F1.”- jelentette ki Jacques Villeneuve.