Carlos Sainz-t és Mattia Binotto-t szerint az FIA versenybírái ismét nem voltak a helyzet magaslatán. A spanyol pilótát és a Ferrari csapatfőnökét is frusztrálttá tesz az eset. Úgy vélik, hogy őket büntették, más esetet meg sem vizsgáltak.

Carlos Sainz büntetést kapott a Monacói Nagydíj szombati szabadedzése után. 25,000 euróra bírságolták. A versenybírák szerint feltartotta az Aston Martin versenyzőjét, Lance Strollt. Sainz elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért Stroll-tól. Vasárnap este a futam leintését követően azonban már sokkal frusztráltabb volt.

Sainz kiállt kereket cserélni. Ez után 12 kanyaron át feltartotta őt Nicholas Latifi, aki a kék zászlók ellenére is csak az alagút előtt engedte el a spanyolt. Így kényelmesen át tudta ugrani őt a második kerékcseréje után Sergio Perez.Charles Leclerc pedig Albon mögé szorult be. Ő el is mondta, hogy miért nem engedte el a monacóit. Sainz nem érti, hogy miért nem vizsgálták a futam után egyik Williams-versenyzőt sem. Őt szerinte enyhébb következményekkel járó vétségért büntették.

“Meg sem tudom számolni, hányszor tartottak fel ezen a hétvégén Monacóban. Veszélyesen is. Nem értem, minket miért bírságoltak meg a hibámért. Elfogadtam, hogy hibáztam, és nem értem, hogy miért nem vizsgálták a többi versenyzőt, amikor pontosan ugyanazt csinálták. A mi versenyünket komolyan befolyásolta az eset. Mégsem tartották vizsgálatra érdemesnek az eseteket. Az valódi feltartás volt. Azt szeretném, ha ezt tisztáznák a jövőben, és konzisztensen alkalmaznák a szabályokat.”- árulta el Carlos Sainz.