A Monaco Nagydíj szerződése idény végén lejár. Egyes hírek szerint nem biztos, hogy az F1 meghosszabbítja a pálya szerződését. Lehet, hogy 2023-ban nem elsz Monaco Nagydíj?

Az év végén lejár a Forma–1-gyel kötött szerződése Monaconak. A múlt hétvégi futam még mindig beszédtéma. Mi lesz a sorsa a korábban a bajnokságból kirobbanthatatlannak gondolt pályának? Az F1 naptárában feltűnt Las Vegas és Miami is. Így lehet, hogy a monacói helyszín értéke csökkent. A fő problémát a hírek szerint nem a leggyakrabban elhangzó szempont jelenti. Nem a kevés előzési lehetőség és a szűkös pálya, sokkal inkább Monaco kiváltságai bökik a sportági vezetők csőrét.

Bernie Ecclestone idejében Monaco egyedi jogokat kapott. Ez az egyetlen verseny a naptárban, amelynek nem az F1, hanem helyiek rendezik a tévés közvetítését. Ők döntenek arról, milyen szponzorok milyen mértékű megjelentést kapnak. Az F1-et különösen bosszantja az óragyártó TAG Heuer népszerűsítése. Ez a márka a Rolex riválisa. Az F1 ezzel a márkával áll szerződésben. A cég már ki is fejezte nemtetszését, ennek ellenére a monacói szervezők szerződést hosszabbítottak saját óragyártójukkal. De ugyancsak feszültség forrása, hogy Monaco az F1 helyett teszi zsebre a Paddock Club bevételeit.

A pálya jelenleg 10-15 millió dolláros jogdíjat fizet a versenyéért. Ez messze a legalacsonyabb összeget az összes helyszín közül. Az új szerződésről folyó tárgyalásoknak vélhetően azonban nem ezen összeg esetleges emelése, hanem a fenti kiváltságokról való lemondás képezi a tárgyát. Vannak, akik szerint Monaco nem fog kiesni a naptárból. A helyszínen több forrásból is az ellenkezőjét lehetett hallani. Michael Schmidt Monacóban több érintettel is beszélgetett. Azt tudta meg, hogy miközben Albert monacói herceg már hajlana elfogadni az F1 új feltételeit, a Monacói Automobil Klub elnöke, Michel Boeri még köti az ebet a karóhoz.Schmidt szerint a feszültség nagyon is komoly, és látja olyan eltökéltnek az F1-es vezetőket, hogy el tudja képzelni, Monaco nem kap új szerződést tőlük 2023-ra.

Emellett megjegyezte, az F1 azért a pálya átalakításáért is hevesen küzd. Felmerült ötletként, hogy iktassák ki a vonalvezetésből az alagút utáni sikánt. Hosszabbítsák meg az egyenest, és a Tabac-kanyar előrehozásával kreáljanak egy komoly féktávot, mely előzési pontot biztosítana. Boeriéknek állítólag ehhez sem fűlik túlzottan a foguk. Az F1 könnyen “fenyegetőzik”. Sorba állnak az országok és pályák azért, hogy F1-es versenyeket rendezhessenek. Van esély arra, hogy jövőre Dél-Afrika is csatlakozzon a bajnoksághoz. Las Vegas jövőre debütál az F1-ben, de Katar is szívesen rendezne futamot. Sőt, Kína is szeretne visszatárni a bajnokságba.