Sergio Perez-t arra kérték Barcelonában, hogy engedje el Max Verstappen-t. Christian Horner, a Red Bull főnöke elárulta, hogy a mexikói pilóta nem fogadta el a második számú státuszt.

Christian Horner szerint Sergio Perez nem szeretne a Red Bull másodhegedűse lenni. A spanyol Nagydíjon történtek sem tetszett a mexikói pilótának, akitől azt kérték, hogy engedje el Max Verstappen-t és nyerte meg a futamot.

Perez 2021-ben sokat segített a csapatnak és Verstappen-nek abban, hogy megszerezze az egyéni bajnoki címet. Az idei évben sokkal jobban teljesít. Talán esélye lehet arra is, hogy felvegye a kesztyűt Verszappen-el és harcolhasson a bajnoki címért. Persze csak akkor, ha a csapat ezt engedi. Christian Horner szerint Perez nem fogadja el a másodhegedűs szerepet.

“Max csapattársának lenni nem egy egyszerű feladat. Checónak megvan a kellő érettsége ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel. Sok tapasztalata van. Beülhetett egy versenyképes autóba. A lehető legjobbat szeretné kihozni belőle. Tudja, hogy ugyanazt a felszerelést, ugyanazt az esélyt kapja, mint Max. úgy gondolom, hogy az elvárásai is reálisak. Jó csapatjátékos……”- árulta el Christian Horner.