A Sky F1 szakérője, Martin Brundle úgy véli, hogy a Ferrari és Charles Leclerc kapcsolata súlyos problémákba ütközött a Monacói Nagydíj után.

Leclerc az elmúlt két versenyen a pole-ból indulhatott. Barcelonában az élről esett ki. Monacóban pedig a sorozatos hibáik miatt lett csak negyedik. A Ferrari rossz stratégiát választott. Leclerc három kör alatt kétszer is megjárta a bokszutcát. 46 pontos előnye kilenc pontos hátránnyá változott. Martin Brundle úgy véli, hogy Leclerc és a Ferrari között egyre feszültebb a hangulat.

“Sajnáltam Charles-t a hazai futama után. Megszerezte a pole pozíciót. Kényelmesen vezette a futamot. A rossz stratégia maitt csak negyedik lett…..Charles és a Ferrari között kölcsönösen tisztelik egymást. Ez a kapcsolat emlékeztet a Michael Schumacher korszakra. Az elmúlt nyolc napban viszont komoly próba elé állították kettejük viszonyát. Barcelonában is sima győzelmet szalasztottak el. Monacóban pedig a stratégia miatt bukták a győzelmet…….”- mondta Martin Brundle a Sky F1 verseny utáni rovatában. Damon Hill, a Sky F1-es közvetítője szerint Leclerc-nek óvatosabban kellene kritizálnia a Ferrarit.