A német csapat gyorsan elfelejtené a Monaco Nagydíjat, ahol ismételten gyengélkedtek. Andrew Shovlin szerint a monacói rémálom után Bakuban sem fog feltámadni a Mercedes.

Barcelona után még Toto Wolff is abban bízott, hogy újra beleszólhatnak a világbajnokság alakulásába. Ezután a mezőny Monacóba utazott. Maga Lewis Hamilton is abban bízott, hogy legalább Monacóban jó eredménnyel zárhatnak. A hétszeres bajnok a gyengébb kvalifikáció miatt még a nyolcadik helynél sem jutott előrébb. Andrew Shovlin szerint Bakuban sem támad fel a Mercedes.

“Sokkal nehezebb volt az autót Monacóban működésre bírni, mint Barcelonában. A Spanyol Nagydíjon jó versenytempót diktáltunk. Tudjuk, hogy van még mit tennünk, hogy felzárkózzunk a Red Bull-hoz és a Ferrarihoz. Monacoban tudtuk, hogy az autó rázkódni fog. Küszködtünk az autó vezethetőségével, ez befolyásolta a pilóták önbizalmát, hogy bírják a tempót a többiekkel. Nem tudtunk olyan közel maradni az optimális tartományhoz, mint Spanyolországban. Baku? Kihívást jelent. Igyekszünk javítani, hogy az autót közelebb tudjuk vinni az optimális tartományhoz. Tudjuk, hogy az autó alapteljesítménye mellett azt is el kell érnünk, hogy az autó a pályák szélesebb skáláján is jobban működjön.”- árulta el Andrew Shovlin.