Charles Leclerc nem lepődött meg, hogy a nyolc éves Mercedes uralom évet ért. A monacói pilóta úgy véli, hogy egyszer minden csapatnak véget ér a győzelmi sorozata.

A Mercedes 2014 óta dominált az F1-ben. Nyolc konstruktőri győzelmet zsebeltek be. Hét egyéni címet szereztek. Ebben a szezonban egy futamot sem nyertek meg. Három harmadik helyet tudtak szerezni úgy, hogy a riválisoknak technikai gondja akadt. 134 pontot szereztek. 101 ponttal le vannak maradva a Red Bull-tól. Leclerc nem írná le a Mercedest.

“Úgy gondolom, hogy bizonyos ponton minden csapatnak véget ér a győzelmi szériája. Mindig furcsa, ha egy ilyen domináns csapat visszaesik egy új szezon elején. Nem írnám le őket sokáig, mert tudom, milyen erős csapatról van szó. Az, amit a múltban elértek, nem volt véletlen. Ez annak az eredménye, hogy a megfelelő emberekkel dolgoznak. Igen, nehezen kezdték a szezont, de nincs kétségem afelől, hogy hamarosan visszatérnek. Barcelonában megtették az első lépést előre, és remélem, hamarosan visszatérnek, és versenyezni fognak velünk a győzelmekért. Izgalmas lenne, ha az F1-ben három csapat küzdhetne a világbajnoki címért.”- mondta Charles Leclerc.

PlanetF1