Daniel Ricciardo újabb nehéz időszakon megy keresztül. A Mclaren csapatnál nem azt hozza, amit ő és a csapat elvárna. Az ausztrál pilóta beszámolt arról, hogy mit szeretne csinálni a következő években.

Daniel Ricciardo méltán nevezhető veteránnak a Forma-1-ben. Több éve már az F1 mezőnyének tagja. Ricciardo nagyon lelkes és humoros srác. Tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat, de ezen kívül nem sokat tud felmutatni. A spanyolországi Nagydíj hétvégéjén az ausztrál kis időt szakított arra, hogy a RacingNews365-nek beszéljen karrierjéről és jövőjéről. Megkérdezték tőle, hogy meddig akar maradni az F1-ben. Ricciardo a következőket mondta:

“Minél többen teszik fel nekem ezt a kérdést, annál inkább azt gondolom, hogy “B*szd meg, még tovább akarok maradni!” Mikor telik le az időm az F1-ben? Azt hiszem, hogy van még bennem pár jó év. A versenyzésre gondolok. Ha azt mondanám, hogy öt év. Az ötödik szezonomban versenyeket fogok nyerni és a világbajnoki címért versenyezni. Valójában nem akarok visszavonulni az év végén. Ebből is látszik, hogy versenyképes vagyok és versenyezni akarok.”-kezdte Daniel Ricciardo. Ha Ricciardo-n múlik, egy darabig folytatja. Azt is tudja, hogy ebben a sportágban gyorsan változnak a dolgok.

“Jelen pillanatban még megvan bennem az akarat, hogy folytatni tudjam néhány évig. Nem az eredményeket nézem. Tényleg nem kell minden versenyt megnyernem ahhoz, hogy tovább menjek, de ha versenyeket nyerek, valószínűleg tovább fogok menni. De nem tudom. Nem lehet tudni, hogy mi lesz a következő években. Ha azt nézzük, hogy hol voltam öt évvel ezelőtt, akkor azt mondanám, hogy az egészen más volt. Eddig csak a saját elképzeléseimről beszéltem. Folytatni akarom, de semmi sem garantált. Olyan régóta vagyok a Forma-1-ben, hogy az emberek már tudják, hogy tehetséges pilóta vagyok……Nincs garancia arra, hogy két év múlva mindenki engem akar leszerződtetni és lesz 10 szerződés az asztalon. Sorsom az én kezemben van. Nem csak az akaratomon múlik, hanem azon is, hogy mennyire vagyok versenyképes……”- zárta Daniel Ricciardo.