Max Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen szerint a pilóták fizetésének nem kellene felső határt szabi. Ezt az egészet “idiótaságnak” nevezte. Az F1 nem először vetette fel ezt az ötletet.

Az F1 két évvel ezelőtt megszabta a csapatok költségének felső határát. 135 millió dollárt költhetnek. Van pár dolog, ami nem tartozik ebbe bele. Ilyen a pilóták fizetése is. Az F1 vezetése többször felvetette a témát, miszerint a béreknek is szabni kellene egy felső határt. Verstappen menedzserét egyáltalán nem nyűgözi le az ötlet.

“Ez egy idióta ötlet. A pilóták növelik a csapat értékét. Ha a versenyzők fizetésének gátat szabunk, akkor a világ a feje tetejére áll. Nézd a tényeket. Max miatt érkezett meg Hollandiába az F1. Zandvoort nagyon sok pénzt vizet a FOM-nak azért, hogy futamot rendezhessen. Ennek egy részét a csapatok között osztják szét. Tehát ebből profitálnak. Ezek után furcsa lenne, ha a pilóták fizetését is korlátoznák. Nem hiszem, hogy ezt támogatni fogják. Ez ártana a sportnak is…….”- árulta el Raymond Vermeulen a De Telegraaf-nek.

PlanetF1