A Mercedes nem úgy kezdte a szezont, ahogy azt sokan várták. Hét futam után 101 pont lemaradásban vannak a Red Bull-hoz képest. Ennek ellenére nem akarják elengedni ezt a szezont. Lewis Hamilton szerint először meg kell érteniük, mik okozzák az idei autójuk problémáit.

A Mercedes hét versenyhétvégét követően csak a konstruktőri pontverseny harmadik helyén áll. Nagy a lemaradásuk a Ferrari és Red Bull mögött. Idén még nem tudtak futamot nyerni. Bár, szerintük ez is csak idő kérdése, Lewis Hamilton például Silverstone-ra már versenyképes autót szeretne.

Ha le is tudnák dolgozni a hátrányukat, addigra olyan lemaradásban lennének, hogy talán megérné, ha lemondanának erről az évről és a 2023-as autóra koncentrálnának. Hamilton szerint azonban nem ez a jó megoldás.

“Szerintem előbb rá kellene jönnünk, mi a baj az idei autóval. Azután koncentrálhatunk a 2023-as autóra. Ha vaktában elkezdenénk egy új autót tervezni, akkor megint könnyedén elronthatjuk azt. Az egész arról szól, hogy teljes mértékben megértsük az autó viselkedését és a problémákat. Még nem tartunk itt. Ez mutathatná meg nekünk a helyes irányt. Rengeteg dolog van még, amit nem szeretném, ha jelentkezne a 2023-as autón.”- árulta el Lewis Hamilton.

Hamilton 34 ponttal van lemaradva új csapattársától, Russelltől a 2022-es szezon hét fordulója után. Ezt a különbséget részben Hamilton balszerencséje okozta. Imolában és Monacoban Russell sokkal jobban teljesített, mint a hétszeres bajnok. Hamilton jelenleg arra összpontosít, hogy segítse a Mercedest.

PlanetF1