Valtteri Bottas elég jól teljesít új csapatában, az Alfa Romeo-nál. Tavaly otthagyta a Mercedest. Minden évben csak másodhegedűs lehetett. A csapatfőnök, Frederic Vasseur egy interjúban a finnről mondott pár gondolatot.

Valtteri Bottas a Williams istállónál nagyon jól teljesített. 2017-ben a Mercedes karolta fel, mikor Rosberg a bajnoki címének megszerzése után hirtelen visszavonult. Bottas azonban soha nem volt a Mercedes embere. Öt szezonon keresztül Lewis Hamilton árnyékában versenyezhetett. A brit Bottas mellett négy bajnoki címet szerzett. A Mercedes soha nem adott Bottas-nak több éves szerződést. Öt egy éves szerződés után nem kapott új lehetőséget. George Russell váltotta a finnt.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur a finn pilótáról beszélt. Ők már régóta ismerik egymást. Az F3-ban az ART csapatnál dolgoztak együtt. Frederic Vasseur akkor ott csapatfőnök volt. Bottas-nak az Alfa Romeo több éves szerződést ajánlott. Ő nem habozott sokáig. Hét futam után a nyolcadik helyen áll az egyéni bajnokságban. Frederic Vasseur szerint Bottas tökéletesen kezdte az évet.

“Szerintem Valtteri tökéletes munkát végzett a szezon eleje óta. Volt néhány problémánk az év elején, de ez elsősorban azért volt, mert nem teljesítettünk elég kilométert a szezon előtti teszteken. Fantasztikus munkát végez és hatalmas értéket hozott a csapathoz. A legjobbat hozza ki a gyárban dolgozó 500 emberből. Minden alkalommal, amikor Svájcba jön, szimulátorba ül. Bejárja a gyárat. Minden részlegen eltölt egy kis időt. Két órával többet tölt a gyárban. Beszélget a munkatársakkal. Ez a munkájának a része, de nekünk ez nagyon jó. Csapatként nem mi vagyunk a top, mert nagyjából 250 emberrel kevesebb alkalmazottunk van. Ezért mindenkiből a legjobbra van szükségünk. Valtteri és csapattársa, Zhou is fantasztikus munkát végez……. Valtteri mindenkit motivál. A biztonsági őrtől, a mérnökökön át aerodinamikusokon, de a marketingeseket és a pénzügyeseket is. Meglepett-e Valtteri hozzáállása? Nem. Nem vagyok meglepve. Nagyon jól együttműködünk. Több mint tizenöt éve személyesen ismerjük egymást. Más, mint a Mercedesnél? Valtteri több éven át Lewis árnyékában volt. Meg voltam győződve arról, hogy ha eljön onnan teljesen más ember lesz. Azt hiszem, a helyes utat választotta……..”- árulta el Frederic Vasseur.