A Ferrari a Spanyol Nagydíjon és Monacóban is egy biztos győzelmet ejtett ki a kezéből. úgy érzi, ez is része a tanulási és fejlődési folyamat része.

Charles Leclerc a pole-ból rajtolhatott Monacóban is. Úgy tűnt, hogy sima győzelmet arat hazai közönség előtt. A felszáradó pályán nagyon rossz stratégiai döntést hozott a Ferrari. Leclerc a futamot nem tudta megnyerni, de dobogóra sem állhatott. A Scuderia alaposan kielemezte, hogy mi is történt. Mattia Binotto csapatvezető pedig úgy gondolja, hogy a hibák csak még inkább erősebbé teszik az alakulatot:

“Biztos vagyok benne, hogy az ilyen helyzetek erősebbé tesznek minket. Tisztában vagyunk vele, hogy az csak egy tény, hogy versenyképes vagyunk. Győzni egészen más feladat. Az egy újabb nehézségi szintet jelent. Úgy vélem, csapatként továbbra is fejlődünk és tanulunk, és ez talán még időt vesz igénybe. Egyértelműen csalódást jelent, hogy ha tiéd a leggyorsabb autó. Tiéd a pole, de nem tudod megnyerni a futamot. A spanyol futamon történtek más eset volt. Megbízhatósági problémánk akadt. Itt úgy vélem, volt néhány körülmény, ami megnehezítette az életünket. Nem mérlegeltünk és döntöttünk túl jól, úgyhogy ez csalódás…….”- árulta el Mattia Binotto.