Jelenleg a Red Bull versenyzője, Max Verstappen vezeti az egyéni pontversenyt. A konstruktőri bajnokságban is az élre álltak. Paolo Filisetti, a a RacingNews365.com technikai elemzője azonban bajba kerülhet a Red Bull.

Monacóban Max Verstappen arra panaszkodott, hogy a Red Bull nehezen fordul be a kanyarokba. A szűk monte-carlói utcákon világossá vált, hogy az RB18 nem kanyarodik olyan pontosan és stabilan, mint a Ferrari F1-75. A probléma a monacói uszodánál volt a leginkább észrevehető. Ott is, ahol hirtelen irányváltásra volt szükség.

A Red Bull számára ez váratlan probléma. A csapat úgy döntött, hogy a 2022-es szezonra egy húzórudas elrendezésű felfüggesztést alkalmaz, amelynek fő célja az RB18 agilitásának növelése. A felső keresztlengőkarok első karjai össze vannak kötve. Ez önmagában egy merevebb felfüggesztés-beállítást generál. Papíron megkönnyítenie kellene az autó hasmagasságának beállítását. Ez azonban a Red Bull új autójának egyik korlátjának bizonyul.

Mindentől függetlenül a lengéscsillapító és a torziós rúd beállításaitól, az RB18 felfüggesztése túl merevnek bizonyul. Még ha minden elemet lágyabbra is hangoltak, a Red Bull nem tudott előnyt kovácsolni a kanyarokban. Lehet, hogy a Red Bull egy több lengőkaros felfüggesztési rendszert akarnak majd alkalmazni. Ez azonban jelentős változtatást jelent az autójukon. Az sem kizárt, hogy az F1 nyári szünetéig ezzel várniuk kell.