Sergio Perez két évig még biztosan marad a Red Bull pilótája. Ez Pierre Gasly-nak nem jött jól. A francia pilóta reménykedett abban, hogy újra top csapatban bizonyíthat. Ez nem valósult meg. Jövője így bizonytalanná vált.

Gasly 2017-ben mutatkozott be az F1-ben. Akkor még a Toro Rosso pilótájaként állhatott rajthoz. A bikák a 2019-es szezon előtt úgy gondolták, hogy adnak egy lehetőséget a franciának Max Verstappen mellett. Elvárások alatt teljesített. A szezon közepén lefokozták. Visszaült az AlphaTauri-ba.

A Red Bull tanácsadója korábban azt mondta, hogy minden esélyük megvan Gasly elvesztésére. Verstappen és Perez biztosan marad a Red Bull-nál. 2024-ig nem lesz hely a bikáknál. Gaslynak hatalmas döntést kell meghoznia. Szerződése 2023-ig szól. Könnyel előfordulhat, hogy Gasly lehetőségei elfogynak. Több ajtón is kopogtathat. Mégis melyik csapatnál?

Maradjon az AlphaTauriban

Bár ez tűnhet a legkézenfekvőbb lehetőségnek. Nem feltétlenül ez a legvalószínűbb. Gasly a csapat elsőszámú pilótája. Ez a Red Bull-nak is jó. A bikáknak lehetőségük van arra, hogy az újoncokat segítse. Ha a Red Bull-nak az ifjoncai közül kellett volna választania, akkor Yuki Tsunoda-val nagy kockázatot vállaltak volna. Tsunoda idén sokkal jobban teljesít. Sokkal magabiztosabbnak tűnik az AT03 volánja mögött

A Red Bullnak természetesen nincs hiánya. Több fiatal pilóta közül válogathatna, ha arra lenne szükség. Jehan Daruvala, Jüri Vips, Liam Lawson, Dennis Hauger és Ayumu Iwasa is ígéretes tehetségnek tűnnek. Ha Gasly a nagy lehetőségre akar várni, megteheti, de semmi garancia nincs arra, hogy feljut a top csapatba.

Mclaren is szerződtetheti Daniel Ricciardo helyére.

Mind a csapat, mind a pilóta elismerte, hogy ez a partnerség egyelőre nem hozza meg a kívánt eredményeket. Ricciardo-nak 2023 év végén lejár a szerződése. Tökéletes lehetőséget jelenthet Gasly számára, hogy csatlakozzon egy független, a csúcsra törekvő csapathoz. Lehet, hogy a wokingi csapat is jól járna egy Norris-Gasly párossal.

Lewis Hamilton utódja is lehetne?

Hamilton is azok közé tartozik, akiknek a szerződése 2023 év végén lejár. Ha az EztüsNyilak nem térnek vissza az élmezőnybe, előfordulhat, hogy Hamilton kiszáll az F1-ből. A Mercedes szeretne újra harcolni a győzelemért. A Mercedes is szeretne egy erős pilótapárost. Russell lehet a Mercedes új bajnoka, de előbb az autó gondjait is meg kell oldaniuk. Gasly és Russell egy erős párost alkotna. Persze a franciának előbb le kellene győznie Russell-t. Motiválhatná a Red Bull elleni harc is.

Menjen az Aston Martin csapathoz?

Lawrence Stroll a csapat tulajdonosa. Fia, Lance Stroll-nak biztos helye van az istállónál. Túl sok nyomás nem nehezedik rá. Sebastian Vettel a kanadai csapattársa, akinek a szerződése az idény végén lejár. Sok vita folyik Vettel jövőjéről. Ennél is több a német jövőjével kapcsolatos kérdés. Az Aston Martin cáfolja, hogy Vettel távozik a csapattól. Viszont azt is elárulták, hogy minden pilótát figyelemmel kísérnek. Ha Vettel távozna a csapattól, akár Pierre Gasly is lehetőséghez juthatna. Az biztos, hogy nem lenne rossz lépés Gasly számáéra.
Igaz, Lawrence Stroll szerint kell még pár év ahhoz, hogy gyors autójuk legyen.