Sergio Perez a Monacói Nagydíj megnyerése után felzárkózott az egyéni pontversenyben és minden esélye megvan arra, hogy megszerezze első bajnoki címét az F1-ben. Valóban megküzdhet a világbajnoki címért Max Verstappen-el?

Sergio Perez megnyerte a monacói futamot. A szurkolók és a szakértők szerint is beszállhatott a világbajnoki címért folytatott küzdelembe. A mexikói pilóta mindössze 15 ponttal van lemaradva Max Verstappen-től. A második helyen álló Charles Leclerc-hez pedig még közelebb került. Perez idei eredményei fokozták az étvágyát arra, hogy megszerezze első bajnoki címért. Valóban veszélyt jelent Verstappen címvédelmére?

Perez idén nagy lépést tett előre. Nemcsak a futamokon, de az időmérő edzéseken is. A mexikói Monacóban és Szaúd-Arábiában is legyőzte Verstappent. Christian Horner szerint az idei autó jobban fekszik Perez-nek, mint a tavalyi. Az idő előny még mindig Verstappen-nél van. A holland pilóta 0,3 gyorsabb, mint Perez átlagos kvalifikációs körideje.

Mi várhat Verstappen-re és Perez-re? Kétség sem férhet hozzá, hogy Perez a teljesítményben egy lépést tett előre. Ez nem azt jelenti, hogy Verstappen teljesítménye visszaesett. Jos Verstappen korábban arra utalt, hogy fia még nem érzi kényelmesen magát az idei autóban. Még így is szerzett idén négy győzelmet. Vezeti az F1-es tabellát, annak ellenére, hogy rengeteg házi feladat vár rá. Perez megérdemli azokat a dicséreteket, amit az idei szezonban kapott. Most már csak be kell bizonyítania, hogy a monacói győzelme nem volt véletlen. Lehet, hogy Verstappen-nek ez aggodalomra adhat okot. Kérdés már csak az, hogy a Red Bull engedni-e a kettejük csatájtát.