Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke Michael és Ralf Schumacher mentorálásában is fontos szerepet játszott. Mick Schumacher mostanában nem a legjobb formáját hozza. Franz Tost védelmébe vette a fiatal német pilótát.

Mick Schumacher második szezonját tölti a Forma-1-ben. A Haas csapattal állt rajthoz tavaly és idén is. Az idei szezonban több “költséges” hibát is elkövetett és továbbra sem sikerült pontot szereznie a száguldó cirkuszban. A német pilóta Szaúd-Arábiában és Monacóban is csúnyán összetörte a Haast. Úgy tűnik, hogy nem sikerül teljesítményben előrelépnie, annak ellenére, hogy a csapat konstrukciója jóval jobbnak tűnik, mint az elmúlt években. A hibákat már a Haas-nál sem nézik jó szemmel.

Günther Steiner a Monacói Nagydíj után meg is jegyezte, hogy nem elégedettek a 23 éves versenyző fejlődési görbéjével és egyelőre kérdéses a jövője a csapatnál. Schumacher és Nicholas Latifi hét futam alatt egy pontot sem szerzett. Franz Tost most védelmébe vette a németet. A jelenleg az AlphaTauri csapatfőnökeként dolgozó osztrák szerint korai lenne leírni Mick Schumacher-t.

“Továbbra is hiszek benne. Nem felejtsük el, hogy megnyerte az F3-at és az F2-őt is. Ilyesmi nem történik véletlenül. Talán csak egy kis időre van szüksége. ezt meg kell adni neki. Ez még csak a második szezonja. Teljesen új autókkal kell versenyeznünk, amit az igazat megvallva elég nehéz vezetni.”- árulta el Franz Tost az F1-Insidernek.