A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, hogy az olasz istálló Silverstone-ba viheti a következő frissítési csomagját. A költségvetési sapka visszatartja attól a Ferrarit, hogy minden futamra vigyenek újítást.

Az F1-es csapatok 140 millió dollárt költhetnek éves szinten. A globális információ még tovább nehezíti a csapatok életét. Binotto elismerte, hogy ez hatással van a Ferrari terveire. A költségvetési sapka megakadályozza a Ferrarit is abban, hogy minden futamra vigyenek valamilyen újítást. Minden jel arra utal, hogy a Ferrari csak Silverstone-ba viszi nagyobb fejlesztési csomagot.

“Úgy gondolom, hogy a költségvetési sapka megszabja, mit tehetünk. Mindent alaposan meg kell vizsgálunk. Nem pazarolhatjuk a pénzünket. Nem tehetjük meg. Szóval azt gondolom, hogy a Brit Nagydíjra elkészülhet pár frissítés. Mi lenne, ha 5%-al túl lépnénk a határt? Mit fognak erről mondani a stewardok és az FIA? Fogalmam sincs. Úgy gondolom, hogy nem fogjuk túllépni a költségvetés határát, de embereket nem bocsájthatunk el. Nem lenne helyes döntés…..”- árulta el Mattia Binotto.

PlanetF1