Sergio Perez szerződését meghosszabbították. A mexikói pilóta két évig még biztos marad a Red Bull-nál. Úhy tűnik, hogy Pierre Gasly megrekedt az AlphaTauri-nál. A francia pilótának még várnia kell arra, hogy a Red Bull új esélyt adjon neki.

Sergio Perez monacói győzelme után hivatalossá vált. A Red Bull két évre meghosszabbította a szerződését. 2024-ig biztosan marad Max Verstappen csapattársa. A Formel1.de interjút készített Helmut Marko-val. A csapat tanácsadója elárulta, hogy miért pont most hosszabbították meg a mexikói szerződését? Miért nem az év elején?

“Pénteken a monacói szabadedzés előtt aláírtuk a szerződést. Így Checo továbbra is a versenyhétvégére tudott koncentrálni. Van egy tulajdonság, ami miatt különbözünk a többi csapattól. Folytonosság és az előrehaladás jellemez minket. Tisztában akarunk lenni a következő évekkel.”- kezdte Helmut Marko.

Sergio Perez szerződéshosszabbítása nem jó hír Pierre Gasly-nak. 2017 vége óta a Toro Rosso / AlphaTauri csapatnál versenyez. 2019-ben egy fél szezon alatt bizonyíthatott a Red Bull-nak. A Magyar Nagydíj után lefokozták. Teljesítménye elmaradt Max Verstappen-étől. Három évvel később még mindig az AlphaTauri-nál versenyezhet. Úgy tűnik, hogy más csapathoz nem tud szerződni.

“Mielőtt Perez aláírta a szerződését, természetesen beszéltem Pierre-el. Meg kell néznünk, mi lesz 2023 után. Mi az alternatíva számára? Nem hiszem, hogy jelenleg lenne olyan alternatíva, amely lényegesen jobb lenne, mint az AlphaTauri. Abban bízunk, hogy a pilótáink a helyükön maradnak. Ha valaki kiesne, akkor valamelyik fiatalt beültetnénk az autóba. Persze remélem, hogy nem sérül meg senki. Egy évet még biztos várniuk kell.”- árulta el Helmut Marko. Minden arra utal, hogy Gasly és Tsunoda nagy valószínűséggel az AlphaTauri-nál maradnak.