Az F1-ben egyre több az új helyszín. Így viszont a klasszikus verseny jövője veszélybe kerülhet. Az egyik ilyen helyszín a Francia Nagydíj. A francia helyszín szerződése az idény végén lejár.

A Francia Nagydíj 2018-ban tért vissza az F1 versenynaptárába. A frissen felújított Paul Ricard pálya adott otthont ennek az eseménynek. Az izgalmas 2021-es futam ellenére sem tudott klasszikussá válni. Eric Boullier Monacóban tárgyalt a verseny jövőjéről és a megbeszélés után abban bízik, hogy valamilyen formában mégis megmenthető a franciaországi futam. Eric Boullier elárulta, most egy átfogó mobilitási tervet állítottak össze, amely magába foglalja a tömegek busszal történő szállítását a vasútállomásokról, valamint a nagyobb városokból. A dél-franciaországi futam kora nyári időpontja elméletileg kifejezetten turista barát lehetne, csakhogy a gyakorlatban a versenyhétvégére kilátogató rajongók gyakran panaszkodnak a pálya infrastruktúrájára, különösen a bekötőutak okozta közlekedési problémákra.

“Pozitív megbeszélést folytattunk Stefano Domenicali-val. Ők is szeretnék, ha a Francia Nagydíj a naptárban maradna. Úgy gondolom, hogy a jövőben sok változás lesz a menetrendben, ami nem csak minket érint. Idén a médiamunkások kivételével senki nem közelítheti meg a pályát autóval. A Paul Ricard 25 ezer férőhelyes parkolójából mostanra 7500-ra csökkentettük a kapacitást.”- mondta Eric Boullier a RacingNews365-nek.