Kevin Magnussen tudja, hogy az azerbajdzsáni utcai pálya általában sok akciót tartogathat. Még egy kedvezőtlen rajthellyel is lehet jó eredményt elérni. Még a Haas is jó eredménnyel zárhat Baku utcáin.

Egy hét szünet után utazik a mezőny Bakuba. Monaco után újabb utcai futamnak lehetünk szemtanúi. Amióta ezt a futamot megrendezik, mindig láthattunk meglepetést. A papírforma itt nem érvényesül. Tavaly Sergio Perez a hatodik rajtkockából startolva ünnepelhetett. A Forma-1-ben korábban még sosem fordult elő, hogy az azeri futam egy dupla hétvége része legyen, márpedig egy héttel később már Kanadában versenyeznek majd a pilóták. A hosszú utazás és a logisztika megoldása pedig kihívást jelent a csapatok számára.

“A bakui egy szép és nagyon egyedi pálya. Hosszú egyenesekkel és lassú kanyarokkal rendelkezik. Már nagyon várom, hogy ott versenyezzünk. Mindig sok ott az akció. Nagy a kockázata annak, hogy kiesel. Biztos vagyok benne, hogy lesznek sárga zászlós és biztonsági autós szakaszok. Visszatekintve a verseny múltjára, több piros zászlós megszakítás is volt. Emiatt úgy érzem, hogy ez a nyomvonal extra lehetőséget biztosít számunkra egy jó eredmény elérésére, mint egy átlagos verseny…….”- árulta el Kevin Magnussen.