A Red Bull elárulta, hogy Max Verstappen még nem száz százalékos az autóban. A holland idén négy futamot megnyert, de ennek ellenére sem elégedett az autójával. Ezt Helmut Marko vallotta be.

Idén már sokszor hallhattuk az elégedetlen Max Verstappen-t. Rádióban, az időmérő után. A holland pilóta még mindig azért küzd, hogy a maximumot kihozza az autójából. Ez különösen a kvalifikáció során észrevehető. Ha a Red Bull egyensúlya nem tökéletes, akkor Verstappen is veszít pár tizedet.Monacóban ez volt a helyzet. A Formel1.de-vel folytatott beszélgetés során Helmut Markót kérdezik sztárpilótájáról.

“Max az idei autóból még nem tudta kihozni a maximumot. Ezen kívül természetesen sok incidenst is átéltünk. Kétszer meghibásodott az autó és egy pénteki napon a hidraulika hibásodott meg. Volt már gondunk a DRS-el is. Most nyugodtnak kell maradnia. Érzelmekkel bíró pilóta és az is marad, amit kontrollálnia kell. Még mindig csak 24 éves. Normális az, ahogy néha reagál. Talán néha túloz is. Max mindenesetre csak egy ember. Érzelmes fiatal. Szóval nincs min csodálkozni.”- mondta Helmut Marko.