Lewis Hamilton korábban nem volt biztos abban, hogy 40 éves korában még az F1 mezőnyének tagja lesz. Még nem fáradt bele az F1 versenyzésbe.

A hétszeres bajnok 2025-ben lesz 40 éves. Harmincas éveiben még két F1-es szezonnak nekirugaszkodhat. A britnek 2023 végéig szerződött le a Mercedesszel. Még egy évet biztos marad, de még így is kapja a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Talán azért is, mert a Mercedes idén nem igazán dominál.

Tavaly az utolsó futamon vesztette el a bajnoki címet. A téli szünetben hallani sem lehetett róla. Sokan megkérdőjelezték a visszatérését is. Hamilton rajthoz állt, de a Mercedes nem olyan autót épített, amivel futamokat lehetne nyerni. Hamilton jelenleg a hatodik helyen áll az egyéni pontversenyben. 75 ponttal lemaradva a címvédő Max Verstappen mögött és 34 ponttal lemaradva új csapattársától, George Russell-től. Hamilton azt mondta, hogy nem gondolkodik még a visszavonuláson. Vajon 40 évesen is a mezőny tagja lesz? Hamilton erre így válaszolt:

“Nehéz kérdés. Vegyük alapul ezt a szezont. Valószínűleg nem én leszek a bajnok idén, de ugyanúgy élvezem a versenyzést, mint amikor elkezdtem. Miért kéne abbahagynom? Lehet, hogy egy nap nem bírom tovább és belefáradok. Ez a nap még nem jött el.
Lehetek-e még bajnok? Lehetséges. 10 éve vagyok együtt ezekkel a srácokkal. Tudom, hogyan működnek itt a dolgok. Nagyon motiváltak. Lelküket kidolgozzák, hogy visszahozzanak minket a csúcsra. Együtt nyerünk, együtt vesztünk. Ki nyerheti meg idén a bajnoki címet? „A Ferrari erősebb az időmérőn, a Red Bull pedig a versenyen. De ez minden versenyen változik. A Ferrari megmutatta hogyan kell nagyszerű autót alkotni. Charles pedig nagyon erős.”- árulta el Lewis Hamilton a Corriere della Sera szaklapnak.

PlanetF1