Sebastian Vettel négy bajnoki címét a Red Bull csapattal szerezte. Ezt követően a Ferrari, majd az Aston Martin csapathoz szerződött. Még a máig napig tartja a kapcsolatot korábbi csapatfőnökével, Christian Horner-el.

A Red Bull és az Aston Martin a Spanyol Nagydíjon a pályán kívül feszült egymásnak. A brit csapat Barcelonába vitte első fejlesztési csomagját. Az autót teljesen átépítették. Ezzel nem is lenne semmi gond, de az autó nagyban hasonlított a Red Bull-éhoz. Helmut Marko tanácsadó is azzal gyanúsította meg az Aston Martint, hogy ellopták a 2022-es konstrukciójuk ötleteit. A Red Bull mérnökei is megádolták az Aston Martin-t.

A Red Bull belső vizsgálatot indított. Az FIA viszont semmi szabálytalanságot nem talált. Sebastian Vettel viszont kijelentette, igazságtalanul bánt korábbi csapata a volt munkatársakkal.A négyszeres bajnok elárulta, hogy ez az eset nem befolyásolja az ő és Christian Horner közötti barátságot.

“amit mondtak, az nem nekem szólt. Elhangozott pár dolog, ami nem volt helyes.”- mondta Sebastian Vettel. Az Aston Martin nagyszabású fejlesztései nem hoztak hatalmas áttörést. Azért azt nem lehet mondani, hogy nem fejlődtek. Sebastian Vettel a Monacói Nagydíjon a tizedik, pontszerző helyen zárt.