Az Aston Martin a zöld Red Bull? A nagy hasonlóság mellett a bikák nem tudnak bizonyítékot letenni az asztalra. Nem akarnak nagy erőfeszítéseket tenni, mert az Aston Martin sem a győzelemért sem a bajnoki címért nem tud harcba szállni. A Red Bull ennek ellenére válaszokat vár az FIA-tól. Szeretnének magyarázatot kapni a másolással kapcsolatos szabályokról.

Az Aston Martin a Spanyol Nagydíjon mutatta be első nagyobb fejlesztési csomagját. Az autót átépítették és nagyon hasonlít a Red Bull versenygépére. Az autót alaposan átvizsgálták. Amikor megláttál Barcelonában az Aston Martin-t Hamult Marko azonnal másolásról beszélt. Akkor azt mondta, hogy ki kell vizsgálni az ügyet.

Körülbelül három héttel később, a Formel1.de -vel folytatott beszélgetés során megkérdezték, hogy tűntek el az adatok. A Red Bull nem tudtak rá választ adni és bizonyítékuk sincs. Helmut Marko a következőket mondta: “Az adatokat letöltötték, de ezek nem tudom hova tűntek. Ez egy teljesen más dolog. Addig, amíg nem tudunk bizonyítani valamit, nem teszünk semmit az Aston Martin ellen. Jelenleg nem tudunk semmit bizonyítani. Nem aggódunk, mert nem az Aston Martin-al kell megküzdenünk. Ennek ellenére felülvizsgálatot szeretnénk kérni az FIA-tól…..Összefoglalva, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az Aston Martin valóban lemásolt volna minket. Ettől függetlenül kívül a két autó nagyon hasonlít egymásra…..”- árulta el Helmut Marko.