Az FIA 25 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a Williamst, amiért a csapat nem nyújtotta be időben a 2021-es kiadásokkal kapcsolatos dokumentumokat. Ezzel vétettek a tavaly életbe lépő költségvetési szabályok ellen.

Tavaly hosszas egyeztetések után először a 2021-es szezonban lépett életbe a Forma–1-es alakulatok kiadásait szabályozó költségvetési plafon. A határt először 145 millió dollárnál húzták meg. Az összeg viszont az előttünk álló években folyamatosan csökken majd, a csapatoknak tehát egyre alacsonyabb összegekből lehet gazdálkodniuk.

Az FIA szigorúan ellenőrzi az alakulatokat, hogy betartsák a költségvetési szabályokat és a meghatározott pénzösszeg alatt költenek. Ennek érdekében az istállók számos dokumentációt kötelesek eljuttatni a szövetséghez. A Williams viszont vétkezett. a csapat nem nyújtotta be a szükséges dokumentációt az előre meghatározott március harmincegyedikei időpontra. Ennek megfelelően az FIA költségplafon-felügyelete értesítette az istállót a szabályszegésről, majd a szövetség egy 25 ezer dolláros büntetést rótt ki rá. A Williams elismerte a vétséget. Időben tájékoztatta a szövetséget a várható jogsértésről és arról, milyen lépéseket tett azért, hogy elkerülje azt.