Sergio Perez monacói győzelme után 15 pontra megközelítette Max Verstappen-t. Többen azt mondták, hogy a mexikói is beszállhat a bajnoki címért folytatott küzdelembe.

Évekig Valtteri Bottast tekintették a fekete lónak, aki beleszólhatott volna a világbajnoki címért folytatott harcba. Megfelelő körülmények között talán címet is nyerhetett volna. Többször jó eredményt szállított a Mercedesnek. Öt szezon alatt az első négy futamon nyeri tudott. 2019-ben és 2020-ban a szezonnyitót Bottas nyerte. Viszont többször Lewis Hamilton árnyékában versenyzett. Csúnya szóval “vízhordó” volt.

Perez a Spanyol Nagydíjion átengedte a győzelmet Verstappen-nek. Monacóban viszont nyerni tudott. Nemcsak vasárnap, de szombaton is gyorsabb volt a hollandnál. Nem kétséges, hogy az RB18-as autó tulajdonságai sokkal jobban megfelelnek Pereznek. Verstappen még nem tudta megszelídíteni. Perez akár bele is szólhat a vb harcba. Perez-nek hoznia kell a jó eredményeket ahhoz, hogy elkerülje az a szerepet, amibe Bottas került a Mercedesnél.

Perez szerződését 2024-ig meghosszabbították. Bottas minden évben csak egy éves szerződést kapott a Mercedestől. Perez már most többet kap egy top csapattól, mint a finn. Bottas csapatot váltott. Azóta többször elmondta, hogy az egy éves szerződések frusztrálták. Ez is megakadályozhatta abban, hogy küzdhessen a bajnoki címért.

“Ha tudtam volna 2017-ben, hogy öt évig a Mercedesnél leszek, akkor egy kicsit több időt hagytam volna magamnak. Lépésről lépésre kellett volna tanulnom és elnézőbbnek kellett volna lennem magammal szemben. Akkor azt hittem, hogy egy év, egy lehetőség. A következő évben ugyanez. Mindig csak egy éves szerződést kaptam. Így mentálisan nem tudtam megnyugodni. Toto úgy gondolta, hogy a nyomás jót tesz nekem. Egyetértek, de egy bizonyos ideig tartó nyomás jó dolgokat hoz ki belőled. Ha minden évben egy éves szerződést kapsz, az belülről felemészt. “- mondta Valtteri Bottas az F1-es Beyond The Gridnek. Bottas nem kapta meg azt a támogatást, amelyet talán megérdemelt volna.